Logo van Visual District

Technisch SEO

Technische SEO is de basis van een succesvolle strategie. Een site met slechte technische normen zal nooit zijn volledige potentieel bereiken, zelfs als het een sterke inhoud en hoge autoriteit heeft. Visual District helpt graag bij de technische optimalisatie van de website.

In het kort

Technisch SEO richt zich op het optimaliseren van de onderliggende structuur en technische aspecten van een website om de online zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Het gaat hierbij om factoren zoals website snelheid, indexeerbaarheid, mobielvriendelijkheid en gestructureerde data die cruciaal zijn voor zoekmachines om de site correct te kunnen crawlen en indexeren.

Na een grondige analyse van de huidige technische staat van de website, wordt er een gedetailleerd actieplan opgesteld. In dit plan worden technische knelpunten aangepakt, de site structuur geoptimaliseerd en gezorgd voor een soepele gebruikers- en zoekmachine-ervaring. Het uiteindelijke doel is om een solide technische basis te creëren die bijdraagt aan een hogere ranking in zoekmachineresultaten.

Unieke voordelen

Het resultaat

Na het implementeren van technisch SEO neemt een website robuustere posities in zoekmachines in, wat resulteert in een versterkte stroom van organisch verkeer. Door het optimaliseren van technische aspecten zoals laadsnelheid, indexeerbaarheid en mobiele responsiviteit, wordt de website soepeler en efficiënter voor zowel gebruikers als zoekmachines. Hierdoor wordt niet alleen de toegankelijkheid van de site verbeterd, maar wordt ook de algehele gebruikerservaring versterkt, waardoor bezoekers langer blijven en meer geneigd zijn om actie te ondernemen.

Technisch SEO zorgt ook voor een naadloze navigatie en interactie voor de gebruiker. Verbeteringen zoals gestructureerde data en een heldere website structuur zorgen ervoor dat bezoekers gemakkelijk de informatie en resources vinden die ze nodig hebben. Dit verhoogt de betrokkenheid en vermindert het bouncepercentage, waardoor de kans groter wordt dat bezoekers de gewenste acties op de website uitvoeren.

Het programma

Benieuwd wat wij doen? Bekijk het SEO traject.

Technisch SEO

Fase 1: Technische Audit

In de eerste fase wordt een diepgaande technische audit van de website uitgevoerd. Hierbij worden alle technische aspecten van de site geëvalueerd, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit, indexeerbaarheid en eventuele technische fouten of blokkades. Deze audit biedt een helder overzicht van de huidige technische staat van de website en identificeert gebieden die verbetering behoeven.

Fase 2: Optimalisatie van de Website Structuur

Op basis van de bevindingen uit de audit wordt de structuur van de website onder handen genomen. Dit kan inhouden dat URL-structuren worden gestroomlijnd, interne linkstructuren worden geoptimaliseerd en duplicate content wordt aangepakt. Een duidelijke en logische structuur is essentieel voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Fase 3: Snelheid en Performance Verbetering

In deze fase wordt er gefocust op het verbeteren van de laadsnelheid van de website. Dit omvat het optimaliseren van afbeeldingen, het minimaliseren van code, het benutten van browser caching en het implementeren van content delivery networks (CDN’s) waar nodig. Een snellere website zorgt voor een betere gebruikerservaring en wordt beloond door zoekmachines.

Fase 4: Mobielvriendelijkheid en Responsiviteit

Gezien de groei van mobiel gebruik is het cruciaal dat websites goed presteren op alle apparaten. In deze fase wordt de website geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waarbij wordt gecontroleerd op responsiviteit, touch-elementen en mobiele laadsnelheid.

Fase 5: Implementatie van Structured Data

Om zoekmachines beter te helpen begrijpen wat de inhoud van een website is, wordt structured data (of schema markup) toegevoegd. Dit helpt bij het verbeteren van de weergave van de site in de zoekresultaten en kan leiden tot rich snippets, wat de zichtbaarheid en click-through rate kan verhogen.

Gratis scan

Benieuwd naar de huidige staat van de website? Doe een scan.

Een SEO scan aanvragen

Ontdek hoe jouw website presteert in zoekmachines met onze Gratis SEO Scan. Of je nu net begint met optimaliseren of al enige tijd bezig bent, het is altijd nuttig om inzicht te krijgen in de huidige staat van je website. Onze uitgebreide scan analyseert SEO elementen zoals techniek, content, backlinks en gebruiksvriendelijkheid, en biedt waardevolle aanbevelingen voor verbetering.

Een offerte aanvragen

Benieuwd hoe jij een SEO traject in kan zetten? Vraag een offerte aan.

Een offerte aanvragen

Ontdek hoe jouw website presteert in zoekmachines met onze Gratis SEO Scan. Of je nu net begint met optimaliseren of al enige tijd bezig bent, het is altijd nuttig om inzicht te krijgen in de huidige staat van je website. Onze uitgebreide scan analyseert SEO elementen zoals techniek, content, backlinks en gebruiksvriendelijkheid, en biedt waardevolle aanbevelingen voor verbetering.

Het traject

Nog niet zeker? Bekijk het SEO traject

Hulp nodig of een vraag stellen?

Visual District