Social Media Marketing voor MKB

Wil je meer bezoekers naar je website of meer online verkopen met behulp van social media advertising? Onze Social media specialist optimaliseert jouw social media campagne om de online prestaties te verbeteren. Door het juist inzetten van social media marketing kun je jouw doelgroep zeer specifiek benaderen tegen een relatief laag budget. Zo realiseren we meer leads en/ of conversie om jouw bedrijf online te laten groeien.

Wil je weten welke kansen er voor jouw onderneming liggen op het gebied van social media advertising voor mkb? Vraag direct een gratis social media marketing scan aan.

Waarom een Social Media Marketing analyse

Gratis Social Media Analyse

Dit maakt ons trots

Waarom is Social Media Marketing belangrijk?

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dit geld natuurlijk ook voor jouw klanten. Dit is dan ook precies de reden waarom er hier zoveel kansen liggen. Er zijn ontzettend veel Social Media Kanalen en dit is dan ook een reden waarom je jouw doelgroep zo specifiek kan benaderen. Elk kanaal heeft namelijk zijn eigen doel waar het voor gebruikt wordt. Social Media kan enorm bijdragen aan de verhogen van het aantal website weergaves. Geef je gebruikers een reden om door te klikken naar je website. Hoe beter de kwaliteit van de content, hoe meer inkomend verkeer je zult genereren en dat biedt kansen op conversie.

Social Media is tegenwoordig niet alleen maar Facebook en Instagram. Er zijn ontzettend veel kanalen waar weer net een andere strategie werkt. Wat werkt op Facebook hoeft niet te werken op Instagram of Linkedin. De aanwezigheid op Social Media wordt meer en meer een cruciale factor in de algoritmes van de SEO-ranglijsten. Wat dus een hele goede reden is om gebruik te gaan maken van social media marketing. Tegenwoordig variëren de SEO-vereisten voortdurend om een succesvolle ranking te behalen. Daarom is het niet langer voldoende om je website eenvoudig te optimaliseren en je blog regelmatig bij te werken.

Wat is social media marketing

Met social media advertenties kun je bijvoorbeeld gebruikers segmenteren op zaken als locatie, opleidingsniveau, branche en zelfs de aankoopgeschiedenis en de pagina’s die ze leuk vinden. Een van de redenen waarom Social Media belangrijk zijn, is vanwege het sterk aanpasbare karakter van deze advertenties. Social Media-advertenties maken targeting en retargeting mogelijk. Een goed doordacht Social Media marketingplan en een duidelijke visie en strategie, helpt bij het verhogen van je omzet.

Waarom is het inzetten van zoekmachine adverteren belangrijk?

Door te focussen op de juiste doelgroepen in combinatie met de juiste kanalen en advertentievorm kan zeer specifiek de juiste doelgroep bereikt worden. Het is daarom dan ook een effectief marketing kanaal om meer bezoekers en conversies te behalen voor jouw onderneming. In tegenstelling tot Zoekmachine Adverteren, waar je focust op zoektermen waar je doelgroep wellicht op zoekt is het bij Social Media Marketing juist zo dat je jouw buyers persona precies kan benaderen door te segmenteren op onderdelen als leeftijd, geslacht, aankoop voorkeuren, interesses en pagina’s welke zij leuk vinden.

Onze werkwijze

Analyse

Allereerst willen wij de huidige situatie in kaart brengen. We kijken naar jouw social media kanalen en hoe de markt in elkaar zit, zodat wij een goed beeld creëren voor kansen. De analyse is ook ons nulpunt.

Doelstellingen

Zodra wij bekend zijn met de markt waarin jouw onderneming opereert, gaan wij aan de slag met het bepalen van een doelstelling. Veelgebruikte doelstellingen in social media marketing zijn bijvoorbeeld merkbekendheid, merkbetrokkenheid, leadgeneratie en klantloyaliteit.

Doelgroep

Nu we weten welke doelstellingen je voor ogen hebt gaan we kijken welke doelgroep bij jouw onderneming past.

Kanalen en vorm

Uit de doelgroepanalyse komt naar voren op wie de campagnes gericht moeten zijn. Voordat de campagnes opgezet gaan worden zal er gekeken worden welke kanalen hiervoor het beste zijn. Dit komt omdat niet elke doelgroep op elk kanaal het beste te benaderen is.

Meten en bijsturen

Nu we weten welke doelstelling je hebt, op welke doelgroep gefocust gaat worden en via welke kanalen dit gedaan gaat worden is het tijd om de campagne te draaien en de prestaties te meten en waar nodig bij te sturen om het maximale uit jouw marketingbudget te halen.

Waarom zoekmachine adverteren door Visual District?

Om te beginnen met Social Media Marketing is het belangrijk om de juiste kennis te hebben en er ook tijd voor te hebben om te kunnen optimaliseren. Visual District hanteert een data-gedreven aanpak. Wij focussen ons enkel op digital marketing aspecten waar wij gespecialiseerd in zijn. Door continue uitgebreide trainingen te volgen en te werken met de meest actuele technologie en tools ondersteunen wij onze klanten om maximale conversie te behalen.

Wij focussen ons op het MKB-segment, omdat veel bedrijven wel de voordelen willen, maar niet de kennis van een online marketingafdeling in-house hebben. Wil je weten welke kansen er voor jouw website liggen op het gebied van zoekmachine adverteren? Vraag direct een gratis Social Media Advertising analyse aan.

Visual District