Logo van Visual District

SEO inzichten

Content maken dat relevant is en rankt.

Lokale content optimalisatie verwijst naar een strategie in digitale marketing die als doel heeft de online zichtbaarheid van een bedrijf in specifieke geografische gebieden te verbeteren. Deze strategie omvat het creëren en aanpassen van website-inhoud om beter aan te sluiten bij een lokaal publiek en om hoger te scoren in lokale zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Lees verder »

Zoekwoorden onderzoek: Een Gids voor lokale ondernemers.

Keyword Research, ook bekend als trefwoordonderzoek, is een fundamenteel aspect van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het betreft het proces van identificeren en analyseren van de zoektermen die mensen invoeren in zoekmachines, met als doel deze informatie te benutten voor specifieke doeleinden zoals contentstrategie en marketing. Het uiteindelijke doel is om de woorden en zinnen te ontdekken die uw doelgroep gebruikt wanneer ze op zoek zijn naar de producten, diensten of informatie die u aanbiedt.

Lees verder »
Google Link Spam Update December 2022

Google Link Spam Update December 2022

Google is op 14 december begonnen met de uitrol van de link spam update van december 2022. Het zal tot twee weken duren om het te voltooien. Google bevestigt dat een update van zijn spamdetectiesysteem, genaamd de december 2022 linkspam update, nu wordt uitgerold en tot twee weken in beslag zal nemen.

Lees verder »

De invloed van AI content op SEO

Content geschreven door AI wordt steeds toegankelijker, maar ook nauwkeuriger. En elke marketeer die zich bezighoudt met zoekmachine optimalisatie weet dat het soms behoorlijk uitdagend kan zijn om unieke teksten te bedenken. Maar door kunstmatige intelligentie te gebruiken voor inspiratie, kun je gemakkelijker en vooral sneller tot de gewenste content komen.

Lees verder »

De rol van SEO in digitale marketing

SEO kan soms eindigen in een silo, los van digitale marketing inspanningen, of nog erger, behandeld als een bijzaak. Hoewel sommige mensen de betekenis van SEO in het bedrijfsleven niet begrijpen, is het eigenlijk essentieel – of je nu online verkoopt of niet.

Lees verder »

Hoe doe je onderzoek naar organisch waardevolle content

Evergreen content is net zo belangrijk voor de contentstrategie als nieuws of productteksten. In deze blog gaan we na hoe we precies potentieel organisch waardevolle inhoud vinden die het hele jaar en nog vele jaren zal presteren – en hoe we het succes kunnen meten buiten organisch zoeken.

Lees verder »

De wereld van Zoekmachine Optimalisatie

Een van de belangrijkste uitdagingen binnen Zoekmachine Optimalisatie  (SEO) is de snelle verandering in de wereld van zoekmachine algoritmes. Zoekmachines, zoals Google, passen hun algoritmen voortdurend aan en introduceren nieuwe functies. Dit betekent dat de strategieën en technieken die in het verleden goed werkten, mogelijk niet langer effectief zijn. Het is daarom belangrijk voor bedrijven en individuen die betrokken zijn bij de optimalisatie van de website om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied om succesvol te zijn.

Op deze pagina vindt u diverse inzichten en artikelen die relevante informatie geven over de ontwikkelingen binnen de wereld van SEO. Wij streven ernaar om wekelijks meerdere inzichten met u te delen, ook kunt u zich onderaan de website aanmelden voor onze nieuwsbrief en zo op regelmatige basis de nieuwste ontwikkelingen in uw mailbox ontvangen.

Starten met SEO

Met het toenemende belang van online aanwezigheid en het groeiende aantal mensen dat zoekmachines gebruikt om informatie, producten en diensten te vinden, kan een goed geoptimaliseerde website uw bedrijf of organisatie helpen zich te onderscheiden van de concurrentie. Het implementeren van SEO kan ook helpen om meer verkeer naar uw website te leiden, wat kan leiden tot een grotere naamsbekendheid en omzet. Visual District helpt u graag bij de optimalisatie van uw website. Wij bieden de 3 peilers Content, Autoriteit en technisch afzonderlijk aan, maar onze voorkeur gaat uit naar een SEO traject.

Visual District