Logo van Visual District

Veel gestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

FAQ - SEO

Alles wat je wilt weten over zoekmachine optimalisatie kunt u hier vinden. De pagina wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe vragen en het bijhorende antwoord.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in zoekmachines. Door je website te optimaliseren wordt deze steeds relevanter voor Google en zal deze hoger gaan scoren bij relevante zoektermen.

SEO kun je best zelf doen, maar om het goed te doen heb je wel up-to-date kennis nodig. Daar is onze SEO inzichten pagina bijvoorbeeld goed voor. Je lees daar relevante artikelen over SEO en wat het anno 2022 precies inhoudt. Er verandert namelijk nogal wat binnen ons vakgebied!

Je website optimaliseren voor zoekmachines is de perfecte manier om meer bezoekers te krijgen. Door hoge zoekposities te halen word je website immers zichtbaar voor vele potentiële bezoekers. Daarnaast zien veel mensen een bedrijf dat hoog in de zoekresultaten staat, als een goed en betrouwbaar bedrijf.

Een keyword is een zoekterm, maar een zoekterm hoeft zeker geen keyword te zijn. Wat is een zoekterm? Dat is een zoekopdracht die iemand intikt in een zoekmachine zoals Google. Dat is een keyword of zoekwoord ook, alleen die worden veel meer ingetikt omdat deze zo voor de hand liggend zijn.

Zoekwoordenonderzoek is onmisbaar als je gericht aan de slag wilt gaan met SEO. SEO beslaat grofweg drie takken: techniek, content en autoriteit. Alle drie deze onderdelen zijn belangrijk om aan te werken. En als je het ons vraagt, loont het altijd om aan zoekmachineoptimalisatie te doen.

DuckDuckGo is één van de meest bekende alternatieven voor Google. De zoekmachine staat vooral bekend om zijn privacy. Jouw gegevens worden niet opgeslagen of doorgegeven aan websites die je bezoekt. Ook trackers worden automatisch geblokkeerd.
Binnen de SEO wereld zal je veel verschillende en uiteenlopende inschattingen krijgen voor hoe lang het duurt om SEO resultaat te behalen. Vaak is er pas resultaat binnen 6 tot 12 maanden. Het kan soms erg lastig zijn een SEO bureau te vertrouwen, terwijl het lang duurt voordat je resultaat ziet. Dat snappen wij en daarom nemen wij onze klanten volledig mee in onze werkwijze, wij onderhouden contact met de klant en laten maandelijks zien wat er gedaan is en waar we mee gaan starten.

Als je beter gevonden wil worden in de zoekmachines, dan is een SEO belangrijk om aandacht aan te besteden. Beter gevonden worden betekend meer bezoekers en meer bezoekers leidt in de meeste gevallen tot een betere conversie.

De basis van SEO is relatief snel te begrijpen en met de juiste informatie prima zelf te doen, echter SEO kan in veel gevallen een tijdrovende klus zijn en met enkel de basis SEO zullen top posities niet makkelijk behaald worden. Een SEO bureau kan in veel gevallen uitkomst bieden, doordat een bureau de kennis heeft over complexere SEO technieken en ook het tijdrovende gedeelte bij jou uithanden neemt. 

Het zoekmachine optimalisatie proces begint eigenlijk altijd met een zoekterm analyse, ook wel zoekwoorden onderzoek genoemd. Om de vindbaarheid van jouw website in Google te verbeteren, is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: op welke zoektermen, die gebruikers van de zoekmachines gebruiken, wil ik gevonden worden?

In principe zijn er twee mogelijkheden om bovenaan te komen: Advertenties: met advertenties betaal je Google om bovenaan in de zoekresultaten te staan. Je betaalt elke keer zodra er iemand op je link in Google klikt. Organisch: Met een goed geoptimaliseerde en vooral relevante website sta je via de organische zoekresultaten direct onder de advertenties.

Een SEO (Search Engine Optimization) Specialist is verantwoordelijk voor het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van een website in de resultatenpagina’s van zoekmachines. Dit wordt gedaan door middel van een verscheidenheid aan tactieken, waaronder zoekwoord onderzoek, on-page optimalisatie, technische SEO en linkbuilding. SEO Specialisten werken aan het begrijpen van de algoritmen en ranking factoren gebruikt door zoekmachines, en gebruiken deze kennis om de websites van hun klanten hoger te scoren in de zoekresultaten. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het bijhouden en analyseren van de prestaties van de SEO inspanningen, en het maken van aanpassingen als dat nodig is om de resultaten te verbeteren.

Of u wel of dan niet een SEO Specialist nodig heeft, hangt af van uw specifieke zakelijke behoeften en doelstellingen. Als u een website hebt en meer bezoekers wilt aantrekken via zoekmachines, kan het de moeite waard zijn om een SEO Specialist in te huren om uw ranking en zichtbaarheid te verbeteren. Echter, als u zich niet bezighoudt met zoekmachine verkeer of geen website heeft, is een SEO Specialist niet nodig.

Een SEO Specialist is een professional die getraind is in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Ze gebruiken een verscheidenheid aan tactieken en technieken om de ranking en zichtbaarheid van een website in de resultatenpagina’s van zoekmachines te verbeteren. Dit kan trefwoordonderzoek omvatten, on-page optimalisatie, technische SEO, linkbuilding, en meer. Een SEO Specialist speelt eigenlijk een continue kat en muisspel met de  algoritmen en ranking factoren van een zoekmachines, en gebruiken de kennis om de websites van hun klanten te helpen hoger te scoren in de zoekresultaten.

De kwalificaties voor een SEO Specialist variëren afhankelijk van de specifieke rol en de werkgever. De meeste SEO Specialisten hebben echter een bachelordiploma in een gerelateerd vakgebied, zoals marketing of informatica. Daarnaast hebben ze ervaring en kennis op gebieden zoals zoekmachine algoritmen, trefwoord onderzoek, on-page optimalisatie, technische SEO, en linkbuilding. Sommige SEO Specialisten kunnen ook certificeringen hebben van organisaties zoals de MOZ Academy of de Google Analytics Academy.

Bij het inhuren van een SEO Specialist zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u zoeken naar iemand met een sterk begrip van zoekmachine algoritmen en ranking factoren. Ze moeten ook ervaring en kennis hebben op gebieden zoals trefwoordonderzoek, on-page optimalisatie, technische SEO en linkbuilding. Het kan ook nuttig zijn om te zoeken naar iemand met ervaring in uw branche of met soortgelijke soorten websites. Daarnaast moet u rekening houden met hun communicatievaardigheden en of ze in staat zijn om hun strategieën en tactieken effectief aan u uit te leggen.

Of het inhuren van een SEO Specialist de moeite waard is, hangt af van uw specifieke zakelijke behoeften en doelstellingen. Als u een website heeft en meer bezoekers wilt aantrekken via zoekmachines, kan een SEO Specialist u helpen uw ranking en zichtbaarheid te verbeteren. Dit kan leiden tot meer verkeer, verkoop en inkomsten voor uw bedrijf. Echter, als u zich niet bezighoudt met zoekmachineverkeer of geen website heeft, is een SEO Specialist misschien niet nodig. Het is belangrijk om zorgvuldig de potentiële voordelen en kosten van het inhuren van een SEO Specialist te overwegen voordat u een beslissing neemt.

Visual District