Logo van Visual District

Maatwerk om uw online zichtbaarheid te vergroten

SEO Traject - Zoekmachine Optimalisatie

SEO is een continue proces. Het is belangrijk om interessante inhoud te blijven publiceren. Het is ook noodzakelijk om bestaande content regelmatig te beoordelen en te verbeteren. Google’s algoritme en concurrentie veranderen voortdurend, dus het is belangrijk om up-to-date te blijven.

Online zichtbaar
worden?

SEO Diensten

Waarom is een SEO traject belangrijk?

Zoekmachines blijven updates uitvoeren welke nieuwe factoren brengen waar een website aan moet voldoen om goed te ranken. Daarnaast is het zichtbaar worden op belangrijke zoekwoorden met veel concurrentie niet over één dag ijs gebeurd, daar is een duurzame strategie voor nodig dat structurele optimalisatie en uitbreiding brengt aan de website.

Meten met een SEO traject

Met de verkregen data helpen wij bedrijven om de online aanwezigheid te verbeteren. We beginnen met een technische website audit om zogeheten quick wins te ontdekken welke direct resultaat kunnen leveren. De audit geeft ons tevens een beeld van de huidige rankings en welke concurrentie er actief is in de branche.

Een SEO traject is de manier om de online zichtbaarheid van de website te verhogen, of u nu net begint of al jaren bezig bent. Het helpt u om verbeterpunten te identificeren en gericht aan te pakken. Wij richten ons op de drie belangrijke pijlers van zoekmachine optimalisatie: content, techniek en autoriteit.

Deze drie pijlers hangen nauw samen en hebben elkaar nodig om een website een toppositie te geven. Het hebben van waardevolle en unieke inhoud is belangrijk, maar een slechte technische basis en lage autoriteit zullen de website niet naar boven brengen. Anderzijds, een sterk technische fundament en hoge autoriteit zonder kwalitatieve inhoud zal ook niet tot een goede ranking leiden.

Website structuur en content optimalisatie

Tijdens een SEO traject ligt de focus vooral op het verbeteren van de website structuur, uitbreiding en optimalisatie van de website content. Het creëren van kwaliteit content is een van de beste manieren om goed te scoren in zoekmachines. Niet alleen biedt het waarde voor bezoekers op uw site, maar het helpt ook met de rankings door uniek en relevant te zijn. Zonder inhoud, heb je niets. En zonder de content heeft Google geen reden om jouw website hoger te rangschikken op hun zoekmachine resultaten pagina (SERP).

Domein Autoriteit verhogen

De gecreëerde content en bestaande content moeten een waarde zien te verkrijgen. De pagina autoriteit en domein autoriteit is een meetmethode ontwikkeld door Moz. Het toont aan hoe sterk een domein is. Het verbeteren van de domein autoriteit gaat vaak gepaard met linkbuilding, maar ook een sterke interne linking structuur zal zorgen voor een verbetering van de domein autoriteit.

Technische optimalisaties.

Technische optimalisatie aan een website wordt vaak verwaarloosd of zelfs vergeten door bedrijven, maar ook door diverse Online marketing bureau’s die geen technische kennis hebben, als gevolg daarvan komt het laag op hun prioriteitenlijst te staan. Terwijl het vaak quick wins voor de online zichtbaarheid zijn die direct resultaat kunnen geven. 

Review sterren onder het zoekresultaat van uw webshop product? FAQ informatie onder het resultaat? In het SEO traject behandelen wij de meer technische aspecten zoals het juist instellen van canonical tags, redirects, status error monitoring, site speed optimalisatie, maar ook schema implementatie. 

SEO rapportage

Het leggen van een duidelijke basis is ontzettend belangrijk binnen zoekmachine optimalisatie. Een duidelijke information architecture zal niet alleen de bezoeker, maar ook de crawler goed door de site heen leiden.

Het aantal organische bezoekers, hoe de ranking is en welke pagina’s geïndexeerd zijn is met het op maat gemaakte SEO rapport van Visual District te monitoren. Het is een hulpmiddel welke wij gebruiken om de maandelijkse voortgang met onze klanten te bespreken.

Visual District