Logo van Visual District

Content is King! Ook voor zoekmachines.

Content Optimalisatie - SEO

Zelfs de meest technisch perfecte website zal nooit goed scoren zonder goede content. Het optimaliseren van de content op uw site is cruciaal voor SEO succes, en het schrijven van boeiende teksten of verhalen kan een effectieve manier zijn om dit te doen!

Online zichtbaar
worden?

SEO Diensten

Het verhaal op uw website

Het creëren van kwaliteit content is een van de beste manieren om goed te scoren in zoekmachines. Niet alleen biedt het waarde voor bezoekers op uw site, maar het helpt ook met de rankings door uniek en relevant te zijn. Zonder inhoud, heb je niets. En zonder de content heeft Google geen reden om jouw website hoger te rangschikken op hun zoekmachine resultaten pagina (SERP).

De grootste valkuilen als het gaat om content optimalisatie zijn tijd en middelen. Het gaat immers om meer dan het aanpassen van paginatitels of beschrijvingen. Content is meer dan alleen de tekst op uw website. De namen van menu-items tot en met de url-structuur vallen ook onder de content van uw website!

Kwalitatieve teksten i.p.v. kwantiteit

In de steeds veranderende wereld van zoekmachine optimalisatie, is één ding constant gebleven – het leveren van hoge kwaliteit content is noodzakelijk voor rankings. Dit bewijs kan worden gezien in recente updates van Google, zoals Panda of EAT (Expertise Authoritativeness Trustworthiness).

Kenniscentra, faqs en blogs zijn geweldige manieren om uw site interessanter te maken voor bezoekers. U kunt ook woordenlijsten of definities maken van woorden die onbekend kunnen zijn voor uw bezoeker.

Met de beste inhoud kunt u de aandacht van uw potentiële klanten trekken en hun vertrouwen winnen, wat betekent dat ze snel weer terug zullen komen! Maar hoe weet u wat goede kwaliteit is? Het heeft immers geen zin om willekeurige teksten te gaan schrijven zonder eerst een plan of strategie te hebben…

Zoekwoordenonderzoek uitvoeren

Wanneer u op zoek bent om uw inhoud te optimaliseren, is het belangrijk dat het zoekwoordonderzoek uitgebreid is. U wilt mensen die bereiken op zoekwoorden welke zij gebruiken wanneer zij zoeken naar wat ze nodig hebben.
Een goede plek om te beginnen met zo’n onderzoek zouden de Google Analytics-gegevens kunnen zijn, evenals alle andere inzichten in bijvoorbeeld Google Search Console.

Visual District analyseert uw bestaande content of nieuwe content en geeft advies over hoe deze te verbeteren. Wij geven een keyword analyse rapport met daarin de zoekwoorden waar uw doelgroep mee zoekt en hoe u deze het beste kan implementeren in uw geschreven content.

Een content plan voor de volledige customer journey

Het content plan wat voortkomt na het zoekwoorden onderzoek bestaat uit verschillende aanbevelingen om bestaande stukken aan te passen en nieuwe stukken te creëren. Hierbij wordt rekening gehouden met de ‘funnel fases’ van je doelgroep terwijl ze door de website navigeren. Actiegerichte inhoud is de sleutel tot conversie en moet op een andere manier worden geschreven dan bewustmakingsmateriaal. Het laatste zorgt echter voor een groter bereik van uw bedrijf met verkeer van klanten tijdens hun hele customer journey, wat betekent dat u in elke fase zichtbaar bent!

SEO Copywriting

U hebt nu veel advies ontvangen over hoe u de content kunt opbouwen en welke zoekwoorden hier voor gebruikt kunnen worden. Maar om dit te realiseren tot content kost veel tijd! En als het niet leuk is, geeft u het sneller op dan dat u überhaupt iets zou doen. Visual District zorgt voor alles,  wij schrijven kwalitatief hoogstaande SEO-teksten voor webpagina’s, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze nodig hebben zonder dat zij zich tussen de zinnen door vervelen omdat er teveel juristenpraat is toegevoegd, wat alleen maar ruimte wegneemt van de echte informatie die bezoekers nodig hebben.

Website structuur optimalisatie

Op basis van de gegevens uit ons zoekwoordenonderzoek stellen wij een advies op over hoe u de categorieën en subcategorieën van uw website het beste kunt organiseren. We geven ook tips voor het benoemen van producten/diensten, zodat ze gemakkelijk herkenbaar zijn voor consumenten die zij online bekijken. 

Meta data optimalisatie

Metadata zoals titels en beschrijvingen zijn belangrijk omdat ze verschijnen in de zoekresultaten, die de click-through rate (CTR) op uw website beïnvloeden. De metagegevens hebben ook invloed op de ranking algoritmes voor SEO doeleinden. Het is dus cruciaal om hier accurate informatie te hebben!

Visual District zal uw site aantrekkelijker maken door de meta data te optimaliseren zodat u hoger in de zoekresultaten verschijnt en een verhoging van de CTR realiseert.

Content optimalisatie met Visual District

Content optimalisatie bij Visual District is een ideale manier om de zichtbaarheid van uw website online te vergroten. Wij voeren een constante optimalisatie uit en houden u daarbij op de hoogte d.m.v. rapportage en een maandelijkse (online) bespreking. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

  • Een prettige en vlotte samenwerking
  • Een gestructureerd plan en strategie
  • Ontzorging op veel vlakken. Wij willen graag overal bij helpen waar dat in kan!
  • Geen groot team, maar een persoonlijke communicatie
  • Constante anticipatie op nieuwe ontwikkelingen
  • Volledig transparant: Onduidelijk of vragen waar wij meebuig zijn? U heeft altijd inzage in de werkzaamheden en de resultaten. 

Overtuigd dat u aan de slag moet gaan met content optimalisatie en u hierin geadviseerd en/of hulp nodig heeft? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Visual District