Lokale Zoekmachine optimalisatie voor MKB

Het is belangrijk om als lokaal bedrijf ook online lokaal zichtbaar te zijn en de lokale mensen in de omgeving te bereiken. Onze SEO specialist optimaliseert jouw website om de lokale online vindbaarheid te verbeteren. Hierdoor behaal je hogere posities in zoekmachines zoals Google voor lokale zoekwoorden die jouw potentiële klant echt gebruikt, maar wordt je ook beter vindbaar met je bedrijfsgegevens zoals Google My Business en kom je hoger te staan in de bedrijfssuggesties in Google Maps. Zo realiseren we meer leads en / of conversie om jouw bedrijf online te laten groeien.

Wil je weten welke kansen er voor jouw website liggen op het gebied van lokale zoekmachine optimalisatie voor mkb? Vraag direct een gratis Local SEO analyse aan.

Waarom een Local SEO analyse

Gratis Local SEO analyse

Dit maakt ons trots

Wat is local SEO?

Lokale SEO is het optimaliseren van je website voor een specifiek lokaal gebied. Als je een lokaal bedrijf hebt, zoals een winkel, restaurant of bureau, wil je dat jouw webpagina’s worden gerangschikt voor bepaalde zoekopdrachten die door een lokaal publiek worden uitgevoerd. Het optimaliseren van de website van je lokale bedrijf is ervoor zorgen dat mensen je online en offline kunnen vinden. Zelfs nu, wanneer je misschien geen bezoekers in je winkel krijgt, richt je zich nog steeds op een publiek dat zich in hetzelfde geografische gebied bevindt als jezelf. Zodat je jouw online aanwezigheid voor dat gebied beter kunt optimaliseren. Je kunt dat gedeeltelijk op je eigen website doen, maar er is nog veel meer dat je kunt doen!

Hoe werkt Lokale SEO?

Als je optimaliseert voor lokale zoekopdrachten, richt je je erop Google via allerlei signalen te laten weten dat jouw bedrijf in een bepaald gebied is gevestigd en gevonden wil worden door klanten in dat gebied. De algemene regel van tegenwoordig is dat het verreweg het gemakkelijkst is om te optimaliseren als je een goed adres in een regio/ stad hebt. Hiermee kun je lokale bestemmingspagina’s maken en mensen helpen je winkel te vinden met een lokaal gefocuste landingspagina op je website.

Maar ranking voor lokale zoekopdrachten vereist meer dan alleen het optimaliseren van de website. Een van de eerste dingen die gedaan kunnen worden, zijn alle relevante gegevens verzamelen en toevoegen aan jouw Google Mijn Bedrijf-account. Daarnaast kan het helpen om enige moeite te doen om brancherelevante en lokale links te krijgen. Net als een lokale strategie voor sociale media, dragen citaten en zelfs mond-tot-mondreclame en gedrukte brochures bij aan lokale SEO.

Wat is het verschil met SEO in het algemeen?

Je zou lokale SEO kunnen zien als een subonderdeel van SEO. Terwijl SEO zich richt op het behalen van hogere posities voor de pagina’s van je website voor zoekopdrachten zonder een lokale component, streeft lokale SEO naar hogere posities in specifieke gebieden, zoals steden of regio’s. Deze zoekopdrachten worden vaak uitgevoerd door een lokaal publiek. Alleen al door de zoekopdracht kan Google tot op zekere hoogte begrijpen of een persoon op zoek is naar een lokale “oplossing” voor zijn probleem. Deze zoekopdrachten zijn vooral interessant voor kleine bedrijven, omdat ze meestal diensten of producten leveren voor een lokaal publiek. Als je wilt rangschikken voor deze lokale zoekopdrachten, is een lokale SEO-strategie, die meer gericht is op lokale rangschikkingsfactoren, de moeite waard om in te investeren.

Onze werkwijze

Analyse

Allereerst willen wij de huidige situatie in kaart brengen. We kijken naar jouw website en hoe de markt in elkaar zit, zodat wij een goed beeld creëren voor kansen. De analyse is ook ons nulpunt.

Google My Business

We bekijken meteen of er een Google business page aanwezig is en bij het ontbreken maken we die gezamenlijk met jou aan. Hierna gaan we ervoor zorgen dat deze beter zichtbaar wordt in Google Maps.

Zoekwoordenonderzoek

Zodra wij bekend zijn met de markt waarin jouw website opereert, gaan wij aan de slag met het onderzoeken van zoekwoorden welke populair zijn. Wij kijken naar de zoektermen waar al gescoord op wordt, maar ook naar nieuwe kansen.

Technische SEO

Als eerste stap in de uitvoering gaan wij aan de slag met het verwerken van technische fouten op de website. De techniek is immers de basis van jouw website!

On-page SEO

Aan de hand van het zoekwooordenonderzoek bepalen we de meest geschikte zoekwoorden voor jouw bedrijf. Hiervoor optimaliseren we de huidige pagina’s of maken we nieuwe!

Linkbuilding

Direct na bij de start gaan we ook aan de slag met linkbuilding. We creëren een relevant en kwalitatief sterk backlink profiel om de waarde van het domein te vergroten!

Wil je lokaal ranken met jouw website?

Heb je een (klein) bedrijf en lokale klanten? Ben je het zat om je concurrentie steeds hoger te zien ranken in Google? Visual District biedt ook lokale SEO-optimalisaties. Wij zullen alle stappen doorlopen welke nodig zijn voor lokale SEO, zodat je niet alleen op lokale zoekwoorden gevonden zal worden, maar ook in Google Maps beter zichtbaar zal zijn!

Visual District