Hoe werkt linkbuilding

Linkbuilding, simpel gezegd, is het proces waarbij andere websites weer naar jouw website linken. Alle marketeers en bedrijfseigenaren zouden bezig moeten zijn in het bouwen van links om verwijzingsverkeer te stimuleren en de autoriteit van hun website te vergroten.

Waarom links opbouwen om jouw website heen? De algoritmen van Google zijn complex en veranderen constant, maar backlinks blijven een belangrijke factor in hoe elke zoekmachine bepaalt welke sites op welke zoekwoorden worden gerangschikt. Links bouwen is een van de vele tactieken die worden gebruikt bij zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat links een signaal zijn voor Google dat uw site een bron van hoge kwaliteit is die het waard is om te vermelden. Daarom hebben sites met meer backlinks de neiging om hogere posities te behalen.

Waarom linkbuilding belangrijk is voor SEO

Linkbuilding is belangrijk omdat het een grote factor is in hoe Google webpagina’s rangschikt. Over het algemeen kunnen beheerders van een website de positie van hun sites verbeteren door het aantal sites van hoge kwaliteit dat naar hun pagina’s linken, te verhogen.

Stel je voor dat we een site hebben welke windturbine apparatuur promoot en verkoopt. We concurreren met een andere fabrikant van apparatuur voor windturbines. Een van de rangschikkingsfactoren waar Google naar zal kijken bij het bepalen van de rangschikking van onze respectieve pagina’s is de linkpopulariteit.

Eenvoudige strategieën voor het opbouwen van links: Hoe u ervoor kunt zorgen dat andere sites naar uw website linken

Er zijn een aantal linkbuilding-strategieën die worden gebruikt om externe websites naar jouw site te laten linken:

  • Contentcreatie en promotie: Creëer boeiende, unieke content van hoge kwaliteit waar mensen van nature naar willen verwijzen en waarnaar ze willen linken, en vertel mensen erover. Je moet het woord verspreiden voordat je van iemand kunt verwachten dat hij jouw inhoud vindt en ernaar linkt!
  • Recensies en vermeldingen: Zet jouw product, service of site onder de aandacht van influencers in jouw branche, zoals populaire bloggers of mensen met een groot aantal volgers op sociale media.
  • Links van vrienden en partners: Vraag mensen die je kent en mensen met wie je samenwerkt om naar jouw site te linken. Onthoud dat relevantie ertoe doet; links van sites die tot dezelfde algemene branche of niche behoren als jouw site, hebben meer waarde dan links van willekeurige, niet-gerelateerde sites.

Het kan even duren om veel links te maken, maar wees geduldig en onthoud dat snelkoppelingen zoals het kopen van links in strijd zijn met de richtlijnen van Google en verwoestend kunnen zijn voor jouw SEO. Neem daarin liever geen risico’s.

Creëer gratis links met Internal Link Building

Er is een gemakkelijke, ondergewaardeerde manier om links te bouwen naar de pagina’s waarvoor je de positie van zoekmachines probeert te verbeteren. En het is een methode waar je de volledige controle over hebt: interne linkbuilding.

Bij het proberen om een webpagina te rangschikken, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Ankertekst: Een van de belangrijkste dingen waarmee zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van een pagina, is de daadwerkelijke tekst die een koppelpagina gebruikt om de inhoud van jouw website te bepalen. Dus als iemand naar onze Zoekmachine optimalisatie pagina met de tekst ‘Zoekmachine optimalisatie’ linkt, zal dat ons helpen om hoog te scoren voor dat zoekwoord, terwijl als ze gewoon een tekst als ‘optimalisatie’ hadden gebruikt om naar onze site te linken, zouden we niet hetzelfde rankings voordeel hebben voor de uitdrukking “Zoekmachine optimalisatie”.
  • Kwaliteit van de linkpagina: Een andere factor waarmee rekening wordt gehouden, is de kwaliteit van de pagina die de link verzendt; zoekmachines laten toe dat links van betrouwbare pagina’s van hoge kwaliteit meer meetellen bij het verbeteren van de positie dan twijfelachtige pagina’s en sites.
  • Pagina waarop de link is gericht: Vaak, wanneer mensen over jouw site praten, zullen ze naar de homepagina linken. Dit maakt het moeilijk voor individuele pagina’s om hoge rankings te behalen.

Dit zijn allemaal elementen waar we geen controle over hebben als we proberen andere sites naar ons te laten linken. We kunnen echter al deze elementen controleren door vanuit onze eigen inhoud naar onze eigen pagina’s te linken. Je kunt natuurlijk zelf:

  • Bepalen welke ankertekst je wilt gebruiken.
  • Bepalen naar welke pagina de ankertekst moet worden verwezen.
  • Zorgen dat de kwaliteit en inhoud van de koppelpagina hoog is.

Waarom wij dit delen?

Velen hebben een website, maar stoppen daar. Dat is zonde, omdat je juist wilt dat jouw website op gaat vallen. Om dit te bereiken is een strategie nodig en een constante aanpak. Wij hopen dat je met bovenstaande aan de slag kunt gaan met de basis en als je jouw website verder wilt verbeteren op lintbuilding, dan kunt u altijd contact met ons opnemen door middel van het contact formulier hiernaast.

Ga aan de slag met Lintbuilding

Krijg inzicht in de mogelijkheden in jouw website en hoe jouw linkbuilding kunt optimaliseren


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bronnen

Google December 2020 core update
https://searchengineland.com/google-december-2020-core-update-rolling-out-344333

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Over Visual District

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Visual District