Google Web Stories met WordPress

Google-Web-Stories

Google Web Stories is een nieuwe manier om meer verkeer te genereren. De officiële WordPress-plug-in van Google maakt het gemakkelijker om hier gebruik van te maken. Google heeft een bèta-WordPress-plug-in aangekondigd waarmee uitgevers kunnen profiteren van de relatief nieuwe web stories van Google.

Web Stories is een nieuwe manier om bovenaan Google Zoeken, Google-afbeeldingen, Discover en Google App te staan.

Wat is Google Web Stories?

Google Web Stories is een nieuwe vorm van Accelerated Mobile Pages (AMP). Het is inhoud dat bedoeld is om in kleine stukjes te worden geconsumeerd. Elke pagina van een web story bevat maximaal 10 woorden. De aanbevolen grootte van een web story is tussen de vier en dertig pagina’s. Uitgevers kunnen inkomsten genereren met web stories met affiliate links, Google Ad Manager en Google DV360 (bèta). Web stories zijn bedoeld voor mobiele gebruikers die in één oogopslag inhoud willen bekijken. Google beschrijft de typische contentconsument als iemand in een metro of tijdens het lunchen. Het is een nieuw onderdeel dat meegenomen kan worden in je zoekmachine optimalisatie.

Google Web Stories is open source en gratis te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van Google Web Stories?

Uitgevers gebruiken het web stories formaat omdat het op een aantrekkelijke manier kan worden weergegeven voor mobiele gebruikers. Web Stories is een nieuwe manier om een aanzienlijke hoeveelheid verkeer te genereren. Ze zijn interactief en trekken de aandacht. Het is te vergelijken met de stories welke je gewend bent op social media kanalen zoals Instagram en Facebook.

Google Web Stories WordPress Plugin

Google heeft een WordPress plug-in aangekondigd om uitgevers te helpen meer verkeer te genereren via de Web Stories. De WordPress plug-in en het Web Story-programma zijn op dit moment nog in bèta.

Later deze zomer, zal een definitieve versie van de Web Story WordPress plug-in worden uitgebracht. De huidige versie van de plug-in heeft geen animatie en ondersteuning voor pagina-bijlagen. De definitieve versie bevat alle functies en is fijner in gebruik dan de bètaversie.

Snackable Content

Het punt van het Web Stories is wat Google noemt, “snackable content”. Het wordt aanbevolen dat video’s niet langer zijn dan 15 seconden en dat ze een krachtige caption bevatten.

Google specificeert dat video’s in portretmodus moeten worden opgenomen en niet in landschapsmodus. Op die manier worden ze op het volledige scherm weergegeven op een mobiel apparaat.

Online Marketing bureau voor Zoekmachine optimalisatie (SEO), webdesign, Zoekmachine Adverteren (SEA) voor MKB

Alle video’s moeten een duidelijke caption bevatten, zodat een gebruiker de video kan bekijken en er informatie wordt gegeven. De reden hierachter is dat Google er van uit gaat dat de gebruiker zich niet in een situatie bevindt waarin hij een video kan horen, zoals op een openbare plaats of ergens luid waar zijn aandacht is verdeeld.

Online Marketing bureau voor Zoekmachine optimalisatie (SEO), webdesign, Zoekmachine Adverteren (SEA) voor MKB

Google raadt aan dat de tekst minimaal een lettergrootte van 24 heeft en dat elke pagina niet meer dan 200 tekens bevat.

Online Marketing bureau voor Zoekmachine optimalisatie (SEO), webdesign, Zoekmachine Adverteren (SEA) voor MKB

Lange inhoud kan beschikbaar worden gemaakt als een bijlage-link. Dit is een goede functie omdat het een publisher in staat stelt zijn inhoud via een web story onder de aandacht van de kijker te brengen en deze aan te zetten om het hele artikel te lezen als het interessant genoeg is.

Wil je beginnen met Web Stories in Google?

De plug-in is in bèta en heeft nog niet alle functies. Er kunnen momenteel nog bugs in zitten. Het kan echter nuttig zijn om alvast te experimenteren met de web stories, zodat je voorbereid aan de slag kunt, zodra het volledig beschikbaar is. Heb je vragen of wil je als onderneming als één van de eerste hiermee beginnen? Wij helpen graag bij het opzetten van een Google Web Stories strategie en kunnen ook de content leveren welke je voor jouw bedrijf kunt gebruiken.

Beginnen met Google Web Stories

Krijg inzicht in de mogelijkheden van Google Web Stories voor jouw organisatie.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bronnen

Google Announcement of WordPress Plugin
https://google.github.io/web-stories-wp/beta/

Google Overview of Web Stories
https://amp.dev/about/stories/

Google Developer Support Page for Google Web Story

https://developers.google.com/search/docs/guides/enable-web-stories

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Over Visual District

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Visual District