Google Core Update van december 2020 wordt gelanceerd

Google December Core update

Na zeven maanden heeft Google zojuist een nieuwe kernupdate uitgebracht: de kernupdate van december 2020.

Google heeft aangekondigd dat het een nieuwe kernupdate uitrolt, de kernupdate van december 2020. Dit is de derde kernupdate van het jaar 2020, de eerste was de kernupdate van januari 2020 en de tweede was de kernupdate van mei 2020.

Historisch gezien heeft Google om de paar maanden een kern-update van het Google-algoritme uitgebracht. Het is ongeveer zeven maanden geleden sinds de kernupdate van mei 2020, die plaatsvond op 4 mei 2020. Het duurde dus veel langer dan de vorige updates om uit te rollen.

De aankondiging

Hier is de tweet van Google die het aankondigt, Google berichte het volgende: “Later op de dag brengen we een update van het algoritme met een brede core uit, zoals we meerdere keren per jaar doen. Het heet de Core Update van december 2020. ”

De uitrol begon om 13.00 uur ET

Google heeft ons laten weten dat Google is begonnen met het uitrollen van deze kernupdate van december 2020 rond 13.00 uur ET, twee en een half uur nadat Google zei dat het zou uitrollen.

Google zei: “de Core Update van december 2020 wordt nu live uitgerold. Zoals gebruikelijk bij deze updates, duurt het meestal ongeveer een tot twee weken voordat ze volledig zijn uitgerold. ”

Eerdere updates

De meest recente vorige kernupdate was de kernupdate van mei 2020, die update was groot en breed en duurde een paar weken om volledig uit te rollen. Voordat dat de kernupdate van januari 2020 was, hadden we hier wat analyse van die update. De voorgaande was de kernupdate van september 2019. Die update voelde voor veel SEO’s en webmasters zwakker, omdat velen zeiden dat het niet zo’n grote impact had als eerdere kernupdates. Google bracht in november ook een update uit, maar die was specifiek voor lokale ranglijsten. U kunt hier meer lezen over eerdere Google-updates.

Later deze zomer, zal een definitieve versie van de Web Story WordPress plug-in worden uitgebracht. De huidige versie van de plug-in heeft geen animatie en ondersteuning voor pagina-bijlagen. De definitieve versie bevat alle functies en is fijner in gebruik dan de bètaversie.

Wat te doen als de update jouw raakt?

Google heeft advies gegeven over wat u moet overwegen als u in het verleden negatief wordt beïnvloed door een kernupdate. Er hoeven geen specifieke acties te worden ondernomen om te herstellen, en in feite betekent een negatieve invloed op de ranglijst niet dat er iets mis is met uw pagina’s. Google heeft echter een lijst met vragen aangeboden die u kunt overwegen als uw site wordt geraakt door een kernupdate. Google heeft wel gezegd dat je een beetje herstel kunt zien tussen de kernupdates, maar de grootste verandering die je zou zien, zou zijn na een nieuwe kernupdate.

Waarom wij dit delen?

Telkens wanneer Google zijn algoritmen voor zoekrangschikking bijwerkt, betekent dit dat uw site het beter of slechter kan doen in de zoekresultaten. Weten wanneer Google deze updates uitvoert, geeft ons iets om naar te verwijzen om te begrijpen of het iets was dat u op uw website hebt gewijzigd of iets dat Google heeft gewijzigd met zijn rangschikkingsalgoritme. Vandaag weten we dat Google een update van de kernrangschikking zal uitbrengen, dus houd uw analyses en ranglijsten in de gaten.

Beweeg mee met de Google Updates

Krijg inzicht in de mogelijkheden in jouw website en hoe je negatieve invloeden van de update voor kunt zijn


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bronnen

Google December 2020 core update
https://searchengineland.com/google-december-2020-core-update-rolling-out-344333

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Over Visual District

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Wil je meer websiteverkeer?

Bij Visual District zijn we vastbesloten om een bedrijf te laten groeien. Onze enige vraag, is dit jouw bedrijf?

Visual District