Drone Workshop

Drone Clinic en leer drone vliegen bij ons of bij u op locatie

Of u nu binnenkort een drone wilt kopen of wilt werken aan uw bedrijfsteam building, een drone clinic als activiteit voor bijvoorbeld evenementen op uw locatie of bij ons op locatie is de ideale manier om je kennis en ervaring rondom drones te vergroten. Bij onze workshop is het vooral weinig theorie en staat vooral de praktijk centraal. Natuurlijk zijn er theoretische aspecten die behandeld moeten worden, maar dit wordt behandeld op een energieke en spontane manier, zodat u de interesse behoudt. Na een workshop voelt u zich niet alleen een piloot, maar de doelstelling is dat u ook werkelijk een drone kunt besturen! Dit alles gegeven door ervaren en gecertificeerde drone piloten.

Top 5 weetjes

Naar schatting zijn er volgens Emerce alleen al in Nederland meer dan 100.000 drones . Deze zijn voornamelijk in bezit van hobbiesten. Ongeveer 2100 drones zijn er geregistreerd en hier mag commercieel mee gevlogen worden.

Als dronefotograaf kun je aanspraak maken dat er sprake is van een ‘onevenredige inspanning’ om van iedereen toestemming te krijgen. Pas als mensen duidelijk identificeerbaar in beeld komen is er sprake van het verwerken van persoonsgegevens en dus van de bepalingen in de AVG. Als drone piloot moet je overigens een afstand houden van groepen mensen en is de kans om een persoon herkenbaar te identificeren dus klein.

Op 1 juli 2020 wordt de nieuwe Europese drone-regelgeving ingevoerd in Nederland en alle andere EU-lidstaten. Elk land in Europa heeft dan de zelfde regels en dit maakt vliegen door geheel Europa een stuk begrijpelijker. Meer info? bekijk de website van DroneWatch

Een consortium dat bestaat uit ANWB Medical Air Assistance, PostNL, Erasmus MC, Sanquin en technologiepartners KPN en Avy gaat onder de naam Medical Drone Service onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om in Nederland drones voor medische toepassingen te laten vliegen. Daarbij gaat het om vaste corridors, van zorglocatie naar zorglocatie. Het proefproject zal drie jaar in beslag nemen en wordt in fases uitgevoerd.

Het ministerie van Defensie heeft onlangs een eerste succesvolle test gedaan met een dronedetector die werkt op basis van geluid. De akoestische detector is bedoeld om te waarschuwen voor drones die niet aan de hand van radiogolven gesignaleerd kunnen worden. Het principe achter de detector stamt al uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog.

Bij een drone clinic als activiteit op evenementen kunt u verschillende activiteiten verwachten en deze worden altijd van te voren met u besproken, zodat de workshop 100% op maat en gericht op uw behoeften is. Maar wat kunt u precies verwachten? 

 • Professionele en gecertificeerde piloten, welke vooral met passie te werk gaan

 • Uitleg over de veiligheid & regelgeving

 • Bij voorkeur kan er ook een presentatie worden gehouden over de mogelijkheden omtrent drones

 • Vooral zelf bezig

 • Uitdagende opdrachten om de skills sneller onder de knie te krijgen

 • Groepsopdrachten waarmee u en uw team vooral samen moeten werken met drones om opdrachten te vervullen. Ideaal om het teamverband te versterken!

 • Voor elke groepsgroten is er een activiteit mogelijk

 • En nog veel meer

Corporate

Offerte
 • Groepsgrote bespreekbaar
 • Locatie naar keuze
 • Tijdsduur naar keus
 • Indien gewenst geven wij een opmaat gemaakte presentatie over drone gebruik

Boek hieronder uw drone clinic als activiteit voor uw evenement

U kunt hieronder een voorkeursdatum ingeven voor de drone clinic, datum is natuurlijk onder voorbehoud en kan altijd in overleg op een ander moment plaats vinden. Twijfelt u nog of weet u niet welke datum? U kunt ons gerust bellen of een whatsapp bericht sturen.

Wij geven geregeld drone clinics door het gehele land en niet alleen bij ons op locatie in Noord-Holland. Vaak kiest de klant voor een centraal gelegen plek in bijvoorbeeld Utrecht. Maar u kunt ons ook gerust vinden in bijvoorbeeld Gelderland of Zeeland. Wij zien dat het vliegen met drones steeds populairder wordt en dat niet alleen particulieren hier mee aan de slag gaan, maar ook steeds meer bedrijven. Zo zien wij een stijging in de geïnteresseerde bedrijven in bijvoorbeeld Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant

×